Niech zapłonie święty Ogień w nas

czwartek, 1 września 2011

Witamina B17


amigdalina

AMIGDALINA, LAETRILE:

Znana bardziej jako witamina B17, występuje w naj-większym stężeniu w pestkach owoców, fasoli, trawie, jagodach i orzechach.
W latach '60 biochemik Ernst Krebs odkrył, że witami¬na B17 produkuje w organiżmie ludzkim niewielkie ilości cyianku potasu, które gromadzą się w tkankach zaatakowanych przez raka. Cyianek zostaje w nich uwolniony, niszcząc całkowicie komórki rakowe.
Krebs i jego współpracownicy zaatakowani zostali wściekle przez AMA ( American Medical Association) i międzynarodowe kompanie farmaceutyczne przypusz-czalnie dlatego, że jako witamina produkowana z pestek moreli B 17 Laetrile nie mogła zostać opatento¬wana w celu dostarczania ogromnych profitów dla udziałowców.
Jednocześnie, za pomocą dziesiątek zmanipulowa¬nych „testów" „dowiedziono", że witamina B17 może być śmiertelnie niebezpieczna dla zdrowia ludzkiego. W wyniku niezwykle agresywnej kampanii wymuszono na wielu rządach wprowadzenie surowych kontroli, w wyniku których wprowadzono zmiany genetyczne w trawie, zabroniono dodawać śladowe ilości pestek do dżemów i wszelkich produktów spożywczych.

Podczas gdy dawni Europejczycy otrzymywali prze¬ciętną, jednostkową dawkę witaminy B 17 w wysoko¬ści 250 - 1500 mg na dzień- dziś Europejczycy, spo¬żywający " zdrową" współczesną żywność, przyjmują jej zaledwie 2 mg.

Czy nigdy nie zastanawiałeś się, dlaczego rak stał się problemem ludzkości dopiero w drugiej połowie XX wieku?
W 1995 roku, 35 lat później, „badacze" przyznali ostatecznie, że B 17 może zostać użyta do niszcze¬nia rakowatych narośli. Surowe zakazy przetrwały jednak do dzisiaj, skazując co roku na śmierć w męczarniach tysiące istnień...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

 

Projekt strony AreteArt. © Wszystkie prawa zastrzeżone.